Worteltjestaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: Ca. 12 stukken
Ingrediënten
  • 200 gram amandelen of amandelmeel
  • 250 gram wortelen, schoongemaakt
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ theelepel bakpoeder (aluminiumvrij)
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kardemom
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie of roomboter
  • 75 gram grof gehakte walnoten of pecannoten (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C
  2. Hak in de kom van een grote keukenmachine de amandelen en wortelen zeer fijn.
  3. Voeg de volgende ingrediënten toe: zout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kardemom en geraspte gember en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg nu de volgende ingrediënten toe: eieren, honing en kokosolie.
  5. Mix alles dik beslag (er zullen nog wel korreltjes van de wortel en amandelen in zitten, dit is helemaal goed).
  6. Giet het beslag in een middelgrote ovenschaal.
  7. Bak de taart in ca. 30 - 35 minuten gaar.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/worteltjestaart/