Kastanjeroom
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 300 gram tamme kastanjes, geroosterde en gepeld
  • 300 ml zelf gemaakte kokosmelk (dit is vloeibaarder dan kokosmelk uit blik, je kunt ook amandelmelk of chufamelk gebruiken)
  • 1 theelepel vanille extract (ik heb hier zelfgemaakt vanille extract gebruikt)
Bereidingswijze
  1. Maal de tamme kastanjes in een hakmolen tot een fijn meel.
  2. Giet de kokosmelk in een pannetje en voeg gemalen kastanjes en vanille toe.
  3. Breng de melk aan de kook en laat zachtjes inkoken voor een minuut of 15 Ć  20. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Indien de room te dik wordt, evt. wat water of extra kokosmelk toevoegen.
  4. Pureer met een staafmixer tot een mooie gladde room.
Notities
Zowel warm als koud te serveren.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kastanjeroom/