groente pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze pizzabodems zijn ook te bereiden als cracker. Maak het deeg dan net iets dunner en snijd in de gewenste vorm.
Auteur:
Personen: 4 kleine pizza's
Ingrediënten
  • 2 groene bakbananen
  • 2 flinke eetlepels kokosolie
  • 1 handvol verse boerenkool (ca. 50 gram), gewassen en droog gemaakt
  • ½ theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zeezout
  • 50 gram boerenkool
  • 30 gram peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zeezout
  • 40 gram chorizo
  • 1 avocado
Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de bakbananen en snijd de bakbanaan in stukken. Pureer in een keukenmachine de bakbanaan met de kokosolie, boerenkool, oregano, knoflook en zout tot een redelijk glad deeg.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het deeg in vier cirkels gelijk uit (ca. 0,5 cm dik).
  3. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Draai de pizza's om en bak nog 10 minuten.
  4. Meng ondertussen in een blender de boerenkool, peterselie, olijfolie, knoflook en zout tot een grove pesto.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden.
  6. Verdeel de pesto over de pizza's en verwarm de pizza met de pesto nog 5 à 7 minuten.
  7. Snijd de avocado in blokjes en beleg de warme pizza met de avocado en chorizo.
Notities
TIP: De avocado en chorizo kun je indien gewenst ook mee warmen met de pesto.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/groente-pizza/