Geroosterde pompoen

PompoenpureeZelf pompoenpuree maken is heel eenvoudig. Om pompoenpuree te maken kun je natuurlijk een pompoen in stukken snijden, de zaadjes verwijderen en dan de pompoen koken. Maar nog lekkerder en makkelijker vind ik het om een pompoen te roosteren. Rauwe pompoenen kunnen keihard en lastig te snijden zijn, roosteren bespaart je een flink karwei. Daarnaast geeft roosteren ook nog eens extra smaak aan de pompoen.

Pompoen

Geroosterde pompoen
 
Pompoenpuree is in allerlei recepten te gebruiken. Als je het niet direct allemaal nodig hebt, kun je het prima in porties invriezen. Dat is altijd handig om op voorraad te hebben.
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 of meerdere pompoen(en)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spoel de pompoen af onder de kraan.
  3. Halveer de pompoen met een scherp mes òf, nog makkelijker, laat de pompoen heel en prik er enkele gaten in met de punt van een scherp mes.
  4. Je kunt alvast voor het roosteren de pitten verwijderen, maar deze zijn er nog makkelijker uit te scheppen als de pompoen gaar is.
  5. Leg de pompoen in een glazen ovenschaal (gehalveerde pompoen met de snijkant naar beneden).
  6. Zet de schaal in een voorverwarmde oven en rooster de pompoen tot deze zacht is (pompoen helften ca. 30 - 45 minuten, hele pompoen ca. 45 - 60 minuten).
  7. Laat de pompoen afkoelen.
  8. Snijd de hele pompoen door. Schraap de zaadjes met een lepel uit de pompoen.
  9. De pompoen is nu klaar om te pureren in de keukenmachine of je kunt een pureestamper gebruiken. De schil kun je gewoon mee pureren!

Kruidnootjes
Pompoenbroodjes


1 gedachte over “Geroosterde pompoen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.