Groene gazpacho

Na het recept voor de rode gazpacho op basis van watermeloen, wat ik vorig jaar plaatste, heb ik nu een super snelle groene variant gemaakt. Beide recepten zijn nachtschade vrij en allebei zijn ze het lekkerst als ze zo koud mogelijk geserveerd worden. Direct uit de koelkast op tafel is een aanrader. Voor een picknick of mee op pad biedt een thermosfles een prima oplossing.

gazpacho1 In het recept heb ik avocado gebruikt om de soep wat extra ‘body’ te geven en voor bindkracht te zorgen. Maar de avocado kan ook prima weggelaten worden. De soep kan dan een beetje scheiden. Gewoon even schudden of roeren en dan is dat zo weer opgelost.

Deze groente-shotjes doen het goed op zomerse buffetten of bij de picknick, maar zijn ook leuk om te serveren als verfrissend tussengerecht.

gazpacho2

Groene gazpacho
 
nachtschade vrij
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 75 gram spinazie, gewassen
  • 1 komkommer, gewassen en in stukken
  • 1 avocado, geschild en ontpit
  • 1 teentje knoflook, schoon gemaakt
  • 100 -150 ml water
  • een handje verse basilicum
  • evt. een snufje zeezout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Pureer alle ingrediënten in een blender tot een gladde soep.
  2. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep nog te dik is.
  3. Breng indien gewenst de soep op smaak met zout.
  4. Plaats de soep in de koelkast voor 1 à 2 uur om de smaken in te laten trekken.
  5. Serveer koud.

gazpacho3

Barbecue-saus [nachtschadevrij, paleo]
Receptenruil 9 - Hartige chia crackers

2 Comments

  • Manon 31/07/2015 at 13:15

    voor hoeveel personen is dit gerecht?
    ik wil het namelijk erg graag maken!
    kan je zo snel mogelijk antwoorden?

    alvast bedankt en vele groeten van manon

    Reply
    • Marjolijn 31/07/2015 at 18:02

      Hoi Manon, je kunt het als voorgerechtje of buffetgerecht serveren voor ongeveer 4 personen. Alvast eet smakelijk. Groetjes, Marjolijn

      Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.