Groente met vis en een sausje

Asperges, bloemkool, schorseneren…heerlijk en ze zijn zo makkelijk onderling te verwisselen in recepten. Een tijdje terug had ik een maaltijd met asperges bereid, maar nu de asperges niet meer in het seizoen zijn, vervang ik ze gewoon door bloemkool.

Groente met een sausje
 
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 600 - 750 gram groente naar keus (bijvoorbeeld asperges of bloemkool)
  • 2 stukken wilde zalm
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • peper en zout
  • 2 gekookte eieren
  • een handvol verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, knoflook, lente ui en peterselie),
  • een handvol verse zeekraal
  • 50 ml olijfolie
Bereidingswijze
  1. Stoom de groenten beetgaar boven een pan met heet water.
  2. Pocheer ondertussen op een zacht vuurtje lekkere grote stukken wilde zalm in witte wijn, water peper en zout.
  3. Pureer de gekookte eieren met de kruiden en olijfolie tot een gladde saus.
  4. Voeg evt. een scheutje water toe als de saus te dik is.
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Leg de gekozen groente op een groot bord en plaats hier de zalm op. Schep hierover de saus en verdeel hier vervolgens de zeekraal over.

 

Mangochutney
Snelle lunch ideeën

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.