Multi functionele oer-hummus

Zo heb ik van de week broccoli licht gestoomd en vervolgens in een ovenschaal gedaan. Daarna heb ik enkele lepels hummus over de warme broccoli verdeeld en er wat geschaafde amandelen over gestrooid. Tien minuten in een voorverwarmde oven en de gratin was klaar. Jammie!
- 1 middelgrote zoete aardappel
- 4 teentjes knoflook, gepeld
- sap van ½ citroen
- 1 theelepel hazelnootpasta (of gemalen hazelnoten)
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- zwarte peper, zeezout
- snufje kurkuma
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke stukjes.
- Kook de zoete aardappel met de knoflook gaar in een laagje water, ca. 10 - 15 minuten. Laat afkoelen.
- Pureer de gekookte zoete aardappel met de knoflook, citroensap, hazelnootpasta (of hazelnoten), olijfolie.
- Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.