Dit recept voor oer-hummus had ik al eerder op mijn website geplaatst, maar ik heb iets nieuws ontdekt. Deze hummus is niet alleen geweldig lekker als groentedip of in rolletjes vleeswaren… Het blijkt ook een perfecte gratin te maken.

Oerhummus met pompoenbroodjes

Zo heb ik van de week broccoli licht gestoomd en vervolgens in een ovenschaal gedaan. Daarna heb ik enkele lepels hummus over de warme broccoli verdeeld en er wat geschaafde amandelen over gestrooid. Tien minuten in een voorverwarmde oven en de gratin was klaar. Jammie!

Multi functionele oer-hummus
 
Auteur:
Porties: ca. 2 à 3 porties
Ingrediënten
Bereidingswijze
  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke stukjes.
  2. Kook de zoete aardappel met de knoflook gaar in een laagje water, ca. 10 - 15 minuten. Laat afkoelen.
  3. Pureer de gekookte zoete aardappel met de knoflook, citroensap, hazelnootpasta (of hazelnoten), olijfolie.
  4. Breng op smaak met peper, zout en kurkuma.
Rabarber cobbler
Verzoeknummer: worteltjestaart

Door Marjolijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.