Kastanje cruesli

Elk seizoen heeft zo z’n charme. Warme zonnige dagen hebben beslist mijn voorkeur, toch kan ik van de herfst ook zeker enthousiast worden. Dat komt vooral door de prachtige producten die de herfst biedt en de warmende herfstsmaken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan kastanjes, pompoenen, pastinaken, appels, paddenstoelen, kaneel, kardemom, kruidnagel, gember.

De eerste tamme kastanjes liggen al weer voor het oprapen en de bladeren beginnen te kleuren, terwijl de laatste bramen nog aan de struiken hangen. Hoogste tijd om de producten van dit nieuwe seizoen te gaan gebruiken.

Tamme kastanjes zijn zowel in zoete als hartige gerechten te verwerken. Ik maak er bijvoorbeeld deze chocolade cruesli mee. Lekker over chocolade- of sinaasappelpudding of over vers fruit met kokosroom.

Probeer daar maar eens vanaf te blijven. Je kunt de cruesli na het bakken eventueel nog aanvullen met cacaonibs, geroosterde kokosvlokken, of waar je maar zin in hebt.

Deze cruesli kun je prima bewaren in de vriezer en is zelfs bevroren lekker.

Kastanje cruesli
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 100 gram geroosterde kastanjes*
  • 70 gram geraspte kokos
  • 1 à 2 eetlepels kokosolie of roomboter
  • ½ à 1 eetlepel honing of 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • handje walnoten, grof gehakt (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Maal alle ingrediënten, behalve de noten, fijn in een keukenmachine tot het een plakkerig deeg is.
  2. Roer er als laatste de gehakte noten door (optioneel).
  3. Verkruimel het deeg en verdeel de kruimels over een bakplaat.
  4. Bak 25 - 30 min in de oven op ca. 160°C. (Controleer tussentijds of het niet te hard gaat).
  5. Haal de cruesli uit de oven als deze knapperig is en laat afkoelen.
Notities
* Voor dit recept heb ik verse zelfgeroosterde kastanjes gebruikt. Vacuüm verpakte kastanjes zijn ook prima te gebruiken, of zelfs kastanjes uit blik. Deze laatste vergen wel een langere baktijd (ca. 1 uur op 120 graden), omdat er veel vocht moet verdampen.

 

Speculaaskoekjes
Receptenruil - Chocolade mousse

2 Comments

  • Fleur 08/10/2018 at 09:26

    Als je deze cruesli in de vriezer bewaart, wat doe je dan als je hem wilt gebruiken? Dan is het toch zacht geworden?

    Reply
    • Marjolijn 08/10/2018 at 12:49

      Deze cruesli blijft gelukkig heerlijk knapperig. Het ontdooit super snel en ik gebruik het gewoon direct uit de vriezer vandaan.

      Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.