Kip met makreelmayonaise

Het zomerse weer van de afgelopen dagen heeft bij mij meteen effect op het soort eten waar ik zin in heb. Als het zo lekker blijft, ga ik de pompoenen misschien niet eens zo heel erg missen (hoop ik). De verwarmende winterse gerechten maken opeens plaats voor heerlijke lichte lente gerechten. Zal je net zien dat het volgende week weer gaat sneeuwen.

Geïnspireerd door één van mijn favoriete Italiaanse gerechten Vitello Tonato heb ik Pollo Maccarello gemaakt, ofwel kip met makreelmayonaise.

Vitello

Kip met makreelmayonaise
 
Pollo Maccarello
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 200 gram kipfilet
  • 1 blikje makreelfilets (op water of in eigen vocht) (of sardines)
  • 4 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld deze van gekookte eieren)
  • zwarte peper
  • 4 handjes vol sla (rucola, raapstelen, veldsla, winterpostelein...) (gewassen)
  • 1 eetlepel kappertjes (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Kook de kipfilet in een laagje water zachtjes gaar in ca. 15 tot 20 min. (afhankelijk van de dikte van de kipfilet). Laat de kip daarna afkoelen en snijd ik dunne plakjes.
  2. Laat de vis uitlekken en meng deze met de mayonaise en peper (voor een gladde mayonaise kan je de vis met de mayonaise pureren in de keukenmachine).
  3. Verdeel de sla over vier bordjes en leg hier de plakjes kip op. Schep de vismayonaise over de kip en bestrooi met kappertjes.

Tips:

  • Wanneer je vis uit blik gebruikt waar de graatjes nog in zitten, pureer deze graatjes dan gewoon mee in de keukenmachine. Deze graatjes zijn heel zacht en zitten vol gezonde voedingsstoffen.
  • Gebruik in de mayonaise eens limoen in plaats van citroen voor een Aziatische twist aan je gerecht.
Chocoladecake
Gehakt met verborgen lever

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.