Praktisch en simpel zijn voor mij sleutelwoorden in de keuken. Ik ben altijd op zoek naar manieren om iets eenvoudiger, sneller en leuker te maken. Des te eerder kunnen we aan tafel Meisjes smiley eet spaghetti.

knip

Neem nou bijvoorbeeld kip. Het snijden van kip op een snijplank vind ik een vies klusje. Niet dat ik iets tegen kip heb, maar na afloop heb ik altijd het gevoel dat er overal kip zit, met daarmee kans op kruisbesmetting. Kruisbesmetting houdt in dat bacteriën van bijvoorbeeld rauwe kip andere etenswaren kunnen besmetten. Als je het mes of de snijplank van de kip gebruikt voor het bereiden van een salade, kunnen deze bacteriën je salade aantasten.

Voor kip (en ook ander vlees) gebruik ik tegenwoordig, heel simpel, een schaar. Ik knip de kip boven de pan in stukken en klaar. De schaar leg ik in de gootsteen en dan was ik mijn handen. Vervolgens giet ik wat kokend water over de schaar. En die gaat dan gewoon bij de afwas.

Soms vind ik de knipkiptip (haha) nog te veel werk. Dan leg ik kipfilets gewoon in pannetje met een laagje water, een scheutje azijn en wat kruiden. Ik kook de kip dan zachtjes gaar. De gare kip is makkelijk uit elkaar te plukken en uitstekend te gebruiken in salades, roerbakgerechten, sauzen, ovenschotels, etc. En weer geen vieze snijplank of spetters op het aanrecht.

K(n)ipse!

Variatie blijkt nog best lastig
Kokosnoot schoonmaken

Door Marjolijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.