Receptenruil 5 – kokosmeel wrap

Deze maand in de receptenruil heb ik een kijkje genomen in de ‘keuken’ van collega health-foodblogger Heleen. Op haar blog Eet goed, Voel je goed trof ik een ruime keuze aan recepten en praktische gezondheidstips. En tja, toen was het nog moeilijk kiezen wat voor lekkers ik zou gaan bereiden. Ik heb gekozen voor een recept waar je alle kanten mee op kunt: wraps van kokosmeel.

Wrap receptenruil

In eerste instantie was ik van plan de wrap te vullen met vers fruit en geslagen kokosroom, maar zoals wel vaker gebeurt bij mij in de keuken, veranderen mijn plannen, en dus gerechten, terwijl ik aan het koken ben. De van oorsprong tot nagerecht aangewezen wrap, veranderde in een “basis” (letterlijk ;-)) voor de hoofdmaaltijd. Dat is het mooie van deze wrap; zoet, hartig, voorgerecht, nagerecht, je kunt er alle kanten mee op. De courgette die “spaghetti” zou worden, heeft een dag uitstel gekregen.receptenruil-groen

Wraps worden vaak opgerold; super handig voor als je ze bijvoorbeeld mee wilt nemen voor onderweg. Wraps hoeven natuurlijk niet opgerold te worden. Ik heb er voor gekozen om de wrap als een soort bodem te gebruiken voor een paddenstoelenroerbak gerecht. Er bij heb ik zuivelvrije zure room (recept) en zwarte olijven tapenade geserveerd.

Receptenruil 5 - kokosmeel wrap
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 1 el kokosmeel, gezeefd (kokosmeel bestel ik hier of hier)
  • 2 eiwitten (gebruik de dooiers bijvoorbeeld in dit recept, in plaats van hele eieren)
  • klein mespuntje zout
  • 2 el water of kokosmelk
  • kokosolie om in te bakken (deze of deze bijvoorbeeld)
Bereidingswijze
  1. Klop het kokosmeel met de eiwitten, zout en wat water tot er een glad beslag ontstaat en er geen klontjes meer zijn.
  2. Zet de kom even apart en smelt ondertussen de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Als de pan heet is, schenk je het beslag er in en bak het een minuut of twee.
  4. Draai de wrap om en bak nog een halve minuut tot hij ook aan de onderkant gaar is.
  5. Leg op een bord en beleg met alles wat je maar wil.

Er doen nog meer bloggers mee met de Receptenruil!
Kijk ook eens in de keuken van:
o  Barbara Eet
o  Candy in Wonderland
o  De voedzame keuken
o  Eet Paleo
o  Ge-zonder
o  Kinderen kunnen prima anders eten
o  Oerkracht voedingsadvies
o  Puur Home Made
o  Puur en lekker leven volgens Mandy
o  Pure Food Coaching

Zure room (zuivelvrij, kokosvrij)
Pompoen-"risotto"

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.