Lever in kruidenolie

Kruiden lever2

De vertrapte pepernoten zijn nog niet van de straat verdwenen of de kerstversiering wordt al van zolder gehaald. De kerstbomen staan al netjes verpakt op een rijtje om door een nieuw baasje mee naar huis genomen te worden. We zijn volop in feestsferen.

Kruiden lever1

Gisteren viel me op hoeveel kerstliedjes er op dit moment al op de radio te horen zijn. Het lijkt wel of er dit jaar geen sprake is van opbouw van het aantal kerstliedjes naar mate de maand verder vordert. Alsof het morgen al kerst is. Gelukkig hebben we nog een paar weken voorpret voor de boeg.

Kruiden lever3

Of je nu van van kerst houdt of niet, dit is wel een maand waarin we meer dan anders geconfronteerd worden met zoete en hartige lekkernijen. Niet alleen de feestdagen spelen hierin een rol naar mijn idee, maar we hebben nu natuurlijk ook te maken met korte dagen, lange nachten en een lage buitentemperatuur. Zou dat het zijn waardoor we hunkeren naar knusse gezelligheid en comfort food?

Kan jij er ook zo van genieten om op een frisse dag goed ingepakt naar buiten te gaan? Of het nu zonnig is of heel hard waait, even in contact staan met de elementen. Lekker bewegen en zuurstof happen, om vervolgens thuis de kerstverlichting aan te doen en behaaglijk op de bank te kruipen met wat lekkere hapjes.

Kruiden lever5

En waarom zou je voor ongezonde hapjes kiezen vol kunstmatige toevoegingen, transvetten en andere ongewenste stoffen, als er een heel breed scala aan lekkere en gezonde opties is. Echt, je kunt op en top te kunnen genieten van de feestdagen zonder je gezonde voedingspatroon helemaal los te laten of jezelf onmogelijke beperkingen op te leggen.

Ik geniet ook tijdens de feestdagen van oergezonde hapjes en maaltijden. Want, ik heb ervaren dat gezonde voeding

  • ongelofelijk lekker kan zijn
  • echt niet duur hoeft te zijn (goede kwaliteit lever is bijvoorbeeld goedkoper dan een kaasje of zelfs goedkope varkenshaas!)
  • je zowel tijdens als na de feestdagen een prettig gevoel geeft
  • niet ingewikkeld hoeft te zijn
  • je eigen keuze is, je hoeft je niet te verantwoorden aan een ander!
  • zorgt voor rust in zowel lichaam als geest

Kruiden lever

Gezelligheid lijkt onlosmakelijk verbonden aan eten, maar vergeet niet dat gezelligheid en feestdagen veel meer zijn dan alleen eten. Maar als je dan van wat lekkers geniet, laat het dan zeker de moeite waard zijn. Zo geniet ik vandaag van lever in kruidenolie.

Lever in kruidenolie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram lever (kip, rund, lam...)
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel (gedroogde) tijm
  • 50 gram verse zeekraal
  • 20 gram verse krulpeterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel edelgist (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Snijdt de lever in stukken van 3 cm2.
  2. Doe de levertjes in een pan en voeg water toe tot de levertjes net onder staan.
  3. Strooi zout en tijm bij de lever en breng aan de kook. Lever ca. 5 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar laten worden.
  4. Giet de lever af.
  5. Draai in een hakmolentje een grove pesto van de zeekraal, krulpeterselie, olijfolie en edelgist.
  6. Roer de pesto door de lever stukjes en laat verder afkoelen en smaken intrekken in de koelkast.
  7. Serveer met cocktailprikkertjes

Kruiden lever4

Trifle
Pandan kokos rijst

3 Comments

  • zohra 18/02/2018 at 12:06

    De foto met de lever in het midden van de ronde schaal, wat ligt daaromheen?
    Het ziet er uit als opgerolde stukjes brood met pesto. Mooie foto, lekker recept!

    Reply
  • zohra 20/02/2018 at 15:47

    Ook al zo’n leuk recept!
    Bedankt voor je respons

    Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.