Muesli

Muesli, ik denk dat ik het zo maar noem. Dat is het beste wat ik kan bedenken als naam voor dit recept. Misschien is het nog niet eens zo heel anders dan dat muesli ooit begonnen is.Muesli3Muesli zoals we het nu kennen, bestaat grotendeels uit graanvlokken. Dit in tegenstelling tot hoe muesli vroeger gemaakt werd. Muesli werd van oorsprong bereid van geraspte appel (inclusief schil en klokhuis), gehakte of gemalen noten, een klein schepje (geweekte) havermout en soms een beetje room.

Hoe dit recept tot stand kwam? Soms heb ik geen zin in een hartige warme maaltijd of een salade als ontbijt. Toch vind ik het wel belangrijk om ook in mijn ontbijt alvast een portie groente te verwerken. Zo kwam ik op het idee om de anijsachtige smaak van venkel te combineren met citrussmaken en kaneel en het resultaat was deze licht zoete muesli.

Wat voor naam je er ook aan wil geven, ik vind dit een overheerlijk ontbijtgerecht (als lunch is het trouwens ook erg lekker). Het mooie is dat er groente in verwerkt zit, zonder dat je het idee hebt dat je een salade aan het eten bent. Kaneel vind ik zelf wel een essentiële toevoeging.

Je kunt de muesli zo maken als je zelf lekker vindt. Hieronder verschillende opties:

Muesli (1)Veel sinaasappel en (zuivelvije) zure room

 

 

 

Muesli1(Zuivelvrije) zure room door de mix geroerd

 

 

 

Muesli2Puur muesli met extra kokos

Mijn versie van muesli
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 1 kleine venkelknol (of ½ grote venkelknol)
  • 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
  1. Was de sinaasappel en rasp voorzichtig het oranje deel van de schil met een fijne rasp (probeer het witte deel niet mee te raspen). Pel de sinaasappel.
  2. Maak de venkel schoon en snijd in grove stukken.
  3. Hak de venkel, sinaasappelvruchtvlees, sinaasappelrasp, kokos en kaneel tot een korrelige muesli in de hakmolen/keukenmachine.
  4. Meng of versier je muesli met eventueel met wat ingrediënten naar keuze.
Notities
Optionele ingrediënten:
- zuivelvrije zure room (recept)
- cacao nibs
- moerbeien
- chiazaad
- geweekte noten of zaden
- ½ avocado (meng deze mee in de hakmolen)
- vers fruit

Luchtige mokka mousse
Zure room (zuivelvrij, kokosvrij)

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.