Over de datum

Wauw, een bijzonder moment… mijn migrainepillen zijn over de datum.
Zonder verdere uitleg is dit waarschijnlijk een nogal vage opmerking. Ik zal het toelichten:

Tot ruim een jaar geleden slikte ik 3 à 4 migrainepillen per week vanwege heftige aanvallen. De pillen hielpen me om nog enigszins een “leven” te hebben. Vier dagen per week op bed in het donker, is toch wel erg zonde van de tijd. Mijn leven ging enkele jaren in een waas aan me voorbij. En de pillen, die waren altijd al op voordat ze ook maar in de buurt van de houdbaarheidsdatum kwamen.

Ik ging nooit van huis zonder mijn migrainepillen. Nou, misschien nog net naar de supermarkt, maar niet veel verder. Ze behoorden tot mijn standaard overlevingspakketje, samen met een lading mueslirepen.

Nu, zoveel maanden later, lagen mijn migrainepillen vergeten in mijn nachtkastje, tot ik ze gisteren opeens tegenkwam tijdens een grote (voorjaars)opruimactie. (Haha, één dagje zon en ik heb meteen de lente in m’n hoofd).

De eerste periode nadat ik was overgestapt op oervoeding, had ik mijn noodpakketje altijd nog bij me. Maar ik moet zeggen dat ik er nu al maanden niet eens meer aan gedacht heb. Ik heb ze niet meer nodig. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid geeft me dat.

De mueslirepen zijn overigen eveneens uit mijn overlevingspakket verdwenen. Mijn huidige “overlevingspakket” zit gewoon ingebouwd in mijn lichaam. Ik kan rustig een maaltijd overslaan, de hypoglycemie is weg. Nog zo’n verademing… wat gaf dat een onrust zeg.

Vanmorgen ben ik de dag weer begonnen met nuchter sporten, en ik ken geen lekkerder gevoel dan dat.

Luister jij naar je lichaam?
Passie voor koken

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.