Passie voor koken

Eten en koken zijn mijn grote passie. Al van kinds af aan sta ik graag in de keuken. Over de jaren heen zijn de ingrediënten die ik gebruik veranderd, heb ik veel ontdekt en geleerd, maar beleef ik er nog net zo veel plezier aan. Ik ben altijd bezig nieuwe gerechten te proberen, smaken te combineren, of bijvoorbeeld gerechten te bedenken die in de smaak zullen vallen bij mensen die bepaalde diëten volgen of bepaalde producten niet willen of kunnen eten.

Ik wordt soms ‘s nachts wakker met een idee voor een nieuw recept en kan dan van enthousiasme af en toe niet eens meer slapen. Tja, soms kan een passie een beetje doorslaan (haha).

Er zijn een aantal producten die al heel lang tot mijn favorieten behoren en die passen gelukkig ook helemaal binnen mijn nieuwe voedingspatroon. Dit zijn avocado, gamba’s, knoflook, artisjokken, cacao, groene thee, bosbessen, eieren, lente ui, pompoen, rode wijn, kokosmelk, mango, koriander en lamsvlees. Alleen al met deze ingrediënten kun je de lekkerste maaltijden op tafel zetten. Er zijn ongelofelijk veel producten verkrijgbaar en ik vind vooral afwisseling spannend en stimulerend.

In Westerse landen eten we vaak sla, doperwtjes en bijvoorbeeld bloemkool, maar wat denk je bijvoorbeeld van schorseneren, zoete aardappel, aardpeer, pastinaken, eetbare bloemen, zeekraal, tamme kastanjes, wormen, sprinkhanen (oké, die laatste twee zijn misschien een beetje te extreem voor veel mensen).

In deze blog wil ik jullie de komende tijd laten zien welke mogelijkheden er nog meer zijn naast de gebruikelijke en bekende producten of bereidingswijzen. En dan zal je zien dat de bereiding vaak heel eenvoudig is en de resultaten verrassend. Ik hoor graag welke ingrediënten jullie altijd al eens hebben willen bereiden, maar toch nog nooit geprobeerd hebben.

Verse kruiden
Bloggen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.