Pestobroodjes

Afgelopen zondag was het weer zover, hapjesavond! Het blijft één van mijn favorieten maaltijden. Echt een momentje van ontspanning, even geen werk en puur genieten van het nu. Het was ondertussen al best even geleden dat ik een hapjesavond had ingelast, ik begon het al te missen. Mijn hapjesavond bestond onder andere uit gemarineerde levertjes en, op basis van dezelfde kruidenolie, pestobroodjes.

pestobroodjes

Deze pestobroodjes hebben geen beleg meer nodig door de pittige vulling van onder andere zeekraal. Beleggen kan wel natuurlijk, met oerhumus bijvoorbeeld. Ik heb voor een hele pure en snelle vulling gekozen. Als je de broodjes verder wilt aankleden zou je een handvol pijnboompitjes mee kunnen rollen met de pesto-vulling. Serveer deze broodjes bijvoorbeeld eens met een warme kom soep of bij een feestelijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Of neem ze lekker mee in de lunchbox (eventueel een knoflookvrije variant).

pestobroodjes2

Het leuke is dat je dit recept makkelijk je eigen draai kunt geven, met je favoriete pesto bijvoorbeeld. Je zou zelfs een kant en klare pesto kunnen gebruiken. In plaats van pompoen zou je in het brooddeeg ook een andere zetmeelrijke groente kunnen verwerken, zoals pastinaak of zoete aardappel. Ik bedenk me nu dat ik wel eens een variant met gele bietjes wil gaan proberen.

pestobroodjes1

Pestobroodjes
 
Pestobroodjes
Auteur:
Ingrediënten
  • 80 gram kokosmeel
  • 75 gram kokosolie of palmolie
  • 2 eetlepels psylliumvezels
  • 2 eetlepels tapiocameel
  • 2 eetlepels edelgist (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram rauwe pompoen, fijngemalen
  • 3 eieren
Pesto ingrediënten:
  • 50 gram zeekraal
  • 20 gram verse peterselie
  • 3 eetlepels roomboter, kokosolie, palmolie of olijfolie
  • 1 eetlepel edelgist
Bereidingswijze
  1. Meng in een foodprocessor alle ingrediënten behalve de eieren tot fijne korreltjes. Voeg de eieren toe en meng tot een dik deeg. Laat het deeg enkele minuten opstijven.
  2. Hak de ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje te een gladde pasta.
  3. Duw het deeg uit op de aanrecht (evt. licht bestoven met tapiocameel) tot een rechthoekige plak van ca. 0,5 cm dikte.
  4. Verdeel de pesto over het deeg en rol het deeg in de breedte.
  5. Snijd de deegrol in plakken en leg de plakken in een ingevette ovenschaal
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C
  7. Bak de pestobroodjes in ca. 30 minuten gaar.
Notities
Ik vind de broodjes het lekkerst als ze volledig afgekoeld zijn. Warm kunnen ze nogal ei-ig smaken. Ze zijn goed in te vriezen en dan wel erg lekker als ze even opgepiept worden in de oven.

Appel beignets
Romige spaghetti pompoen

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.