Romige rabarbermousse

Rabarbermousse1A

Het rabarberseizoen loopt op z’n einde, en er gaat niks boven verse oogst, dus daar maken we nog even gebruik van. Gelukkig laat rabarber zich ook prima invriezen, zodat we nog wat langer van deze vezelrijke en smakelijke groente kunnen genieten. Rabarber kun je op meerdere manieren invriezen; rauw, gewassen en in stukjes gesneden of verwerkt als bijvoorbeeld compote. In te vriezen rabarbercompote maak ik vaak van uitsluitend rabarber, zonder enige toevoegingen, zo kan ik deze op een later moment verwerken in zowel hartige als zoete gerechten.

Rabarbermousse3A

Het koken van rabarber kost maar een paar minuten, daardoor is het ook een ideale groente om in je ontbijt te verwerken. De prebiotische pectine zorgen voor een verzadigd gevoel en voedt de goede bacteriën in je darmen. Pectine bevindt zich in de celwanden van planten, het is een natuurlijk geleermiddel, waardoor rabarber zich uitstekend leent om er compote of jam van te maken. Net als rabarber zijn ook appels en bijvoorbeeld kweeperen rijk aan pectine. Bij gebruik van deze natuurlijke pectinebronnen is gebruik van geleisuiker/gelatine of andere verdikkingsmiddelen niet nodig. Lekker puur natuur nod.

Rabarbermousse2A

Op de valreep zo tegen het einde van het rabarberseizoen heb ik een rabarbermousse gemaakt. Slechts 3 ingrediënten, simpeler kan bijna niet.

Romige rabarbermousse
 
Heerlijke frisse en romige mousse. Voor een extra smaakbeleving kun je enkele verse aardbeien toevoegen.
Auteur:
Porties: 2
Ingrediënten
  • ca. 300 gram ongezoete rabarber compote*
  • 1 rijpe avocado
  • 1 banaan
  • 1 theel. vanille extract of een handje vlierbloesem (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Pureer de ingrediënten tot een gladde en romige mousse.
Notities
* Rabarbercompote kun je heel eenvoudig zelf maken door kleingesneden rabarber zachtjes te smoren in 1 eetlepel water. Doe de deksel op de pan en roer regelmatig door tot de rabarber zacht is geworden. Ideaal om in porties te vriezen. Ongezoete rabarber(compote) kun je bijvoorbeeld ook gebruiken in curry's of smoothies.

RabarbermousseA

Taco's met mojosaus
Knapperig gistbrood

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.