Vegetarisch

  • 10 redenen om groenten in je ontbijt te verwerken

    Groente kennen we vooral van hartige gerechten, maar ook in zoete gerechten (denk aan ontbijt), kun je eenvoudig groenten ...

  • 2-ingrediënten pizza

    Een pizzabodem op basis van twee ingrediënten, makkelijker kan bijna niet. Het was zelfs mijn bedoeling om een pizzabodem ...

  • Barbecue-saus [nachtschadevrij, paleo]

    De afgelopen week heb ik geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten om een nachtschadevrije variant van barbecuesaus ...

  • Boerenkoolstamppot

    Vroeger was boerenkool al één van mijn favoriete maaltijden. En eigenlijk ook de enige manier waarop ik aardappelen lekker ...

  • Courgette hummus [peulvruchtenvrij, paleo, AIP]

    Weer een super lekker gerechtje voor hapjes avond; courgette hummus.

  • Geroosterde pompoen

    Zelf pompoenpuree maken is heel eenvoudig. Om pompoenpuree te maken kun je natuurlijk een pompoen in stukken snijden, de ...

  • Gnocchi van bakbanaan

    Een bakbanaan is niet hetzelfde als een gewone banaan Bakbananen lijken qua uiterlijk veel op gewone bananen, maar in recepten ...

  • Groene gazpacho

    Na het recept voor de rode gazpacho op basis van watermeloen, wat ik vorig jaar plaatste, heb ik nu een super snelle groene ...

  • groente pizza

    De 2-ingrediënten pizza is een handig basisrecept waarmee je lekker kunt variëren. Nu de wintergroenten zich beginnen ...

  • Hartig groentebrood

    Vrije radicalen, we hebben ze allemaal in ons lichaam. Neem alleen al zuurstof en lichaamsbeweging; beide zetten aan tot ...

  • Hartige pasteitjes

    Echt koud is het niet op het moment, maar toch kan het heerlijk zijn om na een winterse wandeling thuis te komen en daar ...

  • Knapperig gistbrood

    De lente vordert al behoorlijk. Heerlijk die lange dagen. Ik ben echt een ochtendmens, maar in deze tijd van het jaar zijn ...

  • Kokossnack

    De basis van dit eenvoudige recept wordt gevormd door kokosrasp, gelatine en water. Daarna kun je er je eigen smaak aan ...

  • Kookboek review: Paleogasm van Camille Macres + RECEPTEN!!

    Paleo en oervoeding kookboeken schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Heerlijk om uit zo veel verschillende ...

  • Marokkaanse maaltijdsalade

    Maaltijdsalades, ideaal voor deze tijd van het jaar, en dan het liefst buiten opeten natuurlijk. Ik maak graag een dubbele ...

  • Mosterdsoep

    Met temperaturen rond het vriespunt kan ik echt uitkijken naar een warme kom soep. Vooral van die lekkere dikke en romige ...

  • Niet-tomatensaus (maar het lijkt er veel op!)

    Tomaten, aardappelen (niet zoete aardappelen), aubergines, zoete en hete pepers, paprika behoren allemaal tot de nachtschade ...

  • Oosterse dipsaus

    Maak je (meeneem)maaltijd extra lekker met deze eenvoudig en snel te bereiden dipsaus! Heb je binnenkort een lange autorit ...

  • Paarse curry

    Paars??? Tja, misschien niet de eerste kleur die je te binnen schiet als het gaat om eten. Maar als je bedenkt dat elke ...

  • Paddenstoelenragout met soepvariant

    Tussen de lichte en frisse salades door, die in de zomer vaak bij mij op het menu staan, kan ik af en toe enorm verlangen ...

  • Paleo advocaat

    De paasdagen komen er aan en recepten met eieren staan weer volop in de belangstelling. Bij mij staan eieren bijna elke ...

  • Paleo ravioli

    Bij ravioli denken we meestal aan pasta, maar je kunt van alles gebruiken wat je in dunne plakjes kunt schaven. Denk bijvoorbeeld ...

  • Pandan kokos rijst

    In dit recept voor pandan-kokosrijst gaat natuurlijk geen echte rijst, maar rijst gemaakt van bloemkool. De geurige en intense ...

  • Pastinaaknoedels met paddenstoelen

    Pastinaken behoren tegenwoordig tot de vergeten groenten, maar eeuwen lang heeft deze groente een voorname rol gehad in ...

  • Pompoen-“risotto”

    Afwisseling maakt maaltijden spannender, interessanter. Ik hou van afwisseling; zelfs mijn lievelingsgerechten zou ik nog ...

  • Pompoenbroodjes

    Eén keer ik de week plan ik een hapjesavond. De tafel staat dan vol met allerlei kleine gerechtjes, soms simpel, soms ...

  • Rabarbersalade met sinaasappelsaus

    Vorige week schreef ik al een stukje over rabarber. Deze koolhydraatarme groente is rijk aan prebiotische vezels, lekker ...

  • Receptenruil 11 – Pittige noedels

    De receptenruil is weer losgebarsten, zoals elke maand hebben we met een groep "health food" bloggers een uitwisseling van ...

  • Receptenruil 9 – Hartige chia crackers

    Juni al weer, wat vliegt de tijd. In receptenruilronde van deze maand heb ik een kijkje genomen bij Natuurlijk Resi. Het ...

  • Romige rabarbermousse

    Het rabarberseizoen loopt op z'n einde, en er gaat niks boven verse oogst, dus daar maken we nog even gebruik van. Gelukkig ...

  • Romige spaghetti pompoen

    Het is niet altijd makkelijk om een pasta-alternatief te vinden dat net zo veel voldoening geeft als bijvoorbeeld echte ...

  • Saus voor over de…

    Tja, dan heb je een leuke saus, maar wil je er liever geen pasta, rijst of aardappelen bij serveren. Wat doe je dan? Gelukkig ...

  • Snelle ingemaakte groenten

    Wie kent hem niet, de uitspraak ‘Een appel per dag houdt de dokter weg’. Appels, en fruit in het algemeen, bevatten ...

  • Tijgerbroodjes

    Vandaag, zoals beloofd, een volgend recept met tijgernoten; tijgerbroodjes, of eigenlijk tijgernootbrood. Vorige week heb ...

  • Witlofschuitjes met bietensalade

    De winter vordert al behoorlijk, af en toe begint het er zelfs al op te lijken dat de lente door wil zetten. De seizoenen ...

  • Zoete aardappelsalade met oosterse dressing

    Snel, makkelijk en verrassend deze salade van zoete aardappel, sinaasappel en avocado met oosterse dressing.

  • Zomerse gazpacho

    Wie heeft er bij deze temperaturen nu zin om uitgebreid te koken of boven warme pannen te hangen...? Het is weer voor salades, ...