Vis & zeedieren

  • Bitterballen zonder jas

    Lekker als voorafje, bij de hapjesavond of als onderdeel van de maaltijd; vis-bitterballen zonder jas. Gisteren heb ik een ...

  • Kip met makreelmayonaise

    Het zomerse weer van de afgelopen dagen heeft bij mij meteen effect op het soort eten waar ik zin in heb. Als het zo lekker ...

  • Knolselderijsalade met garnalen en appeldressing

    Al vaker schreef ik over antinutriënten in voedingsmiddelen, antinutriënten zijn stoffen die planten aanmaken om zichzelf ...

  • Mango-garnalen salade

    Alleen al die intens gele kleur van mango, daar word je toch gewoon vrolijk van. Mango is niet alleen erg lekker, het is ...

  • Pandan kokos rijst

    In dit recept voor pandan-kokosrijst gaat natuurlijk geen echte rijst, maar rijst gemaakt van bloemkool. De geurige en intense ...

  • Salade van octopus

    Ik moet toegeven dat ik bij inktvis en octopus altijd dacht aan taaie rubberachtige stukken vlees. Tot een week geleden ...

  • Taco’s met mojosaus

    Volledig in de ban van ‘baonaise’ ben ik met mijn bio baobab, boordevol gezonde vezels, vitamine C, ijzer en calcium ...

  • Valentijnsschelpen + keukentips

    Een portie afrodisiaca Schaal- en schelpdieren zijn rijk aan voedingsstoffen, ze bevatten veel proteïnen, en behoren ...

  • Vispaté, vet lekker

    Vetten hebben jarenlang een slecht imago gehad, ze zouden nadelig werken op onze gezondheid en inname zou zo veel mogelijk ...

  • Waldorfsalade met vis

    Brunchen, de paasdagen staan er om bekend, en misschien is het nog niet eens zo'n gek idee om dat eens wat vaker te gaan ...