Vlees & gevogelte

  • 2-ingrediënten pizza

    Een pizzabodem op basis van twee ingrediënten, makkelijker kan bijna niet. Het was zelfs mijn bedoeling om een pizzabodem ...

  • Boerenkoolstamppot

    Vroeger was boerenkool al één van mijn favoriete maaltijden. En eigenlijk ook de enige manier waarop ik aardappelen lekker ...

  • Carbonara fans opgelet

    Traditioneel wordt de van oorsprong Italiaanse carbonarasaus bereid met ingrediënten als spek, kaas en ei. In veel recepten ...

  • Gehakt met verborgen lever

    Net als vergeten groenten hebben we eigenlijk ook vergeten vleessoorten. Hoe vaak eten we bijvoorbeeld nog lever? Vroeger ...

  • Kip met makreelmayonaise

    Het zomerse weer van de afgelopen dagen heeft bij mij meteen effect op het soort eten waar ik zin in heb. Als het zo lekker ...

  • Lever in kruidenolie

    De vertrapte pepernoten zijn nog niet van de straat verdwenen of de kerstversiering wordt al van zolder gehaald. De kerstbomen ...

  • Marinade voor super mals vlees

    In ons lichaam vinden er op elk moment talrijke processen plaats. Enzymen spelen hierbij een grote rol. Ze zorgen ervoor ...

  • Mexicaans rundvlees

    In Mexico wordt cacao ook wel gebruikt in hartige gerechten en vaak in dikke sauzen die uren (in)gekookt worden. Er schijnen ...

  • Paarse curry

    Paars??? Tja, misschien niet de eerste kleur die je te binnen schiet als het gaat om eten. Maar als je bedenkt dat elke ...

  • Paddenstoelenragout met soepvariant

    Tussen de lichte en frisse salades door, die in de zomer vaak bij mij op het menu staan, kan ik af en toe enorm verlangen ...

  • Receptenruil 6 – Nasi (van bloemkoolrijst)

    In de receptenruil van deze maand mocht ik een recept uitkiezen van een blog waar ik grote fan van ben, BarbaraEet. Als ...

  • Review: Lava pan en recept: gestoofd konijn (of kip!)

    Koken is een van mijn grootste hobby’s. Al van kinds af sta ik graag te experimenteren, te proeven en in de pannetjes ...