Receptenruil 4 – Pompoencake

Receptenruil nummer 4 alweer. Wat leuk dat de groep deelnemende bloggers elke maand groter wordt. Steeds meer leuke recepten en inspirerende blogs om te volgen. Deze keer mag ik een recept kiezen van cave-a.blogspot.nl.kumquatcake2

Ik was er al snel uit welk recept ik deze maand wilde gaan maken voor de receptenruil: Pompoencake. Pompoenen zijn ondertussen al weer een aantal maanden goed verkrijgbaar, maar ik raak er niet op uitgekeken. Ik bereid er van alles mee; Marokkaanse tajines, Thaise curries, Indiase stoofgerechten, zuurkoolstamppot, ontbijtpudding, rösti, muffins… heerlijk. Een recept met pompoen laat ik me dus niet zo gauw voorbij gaan.

receptenruil-groen

Eveline schrijft dat ze soms gewoon iets (broodachtigs) wil waar je iets op kunt smeren. Haha, daar herken ik mezelf ook in. Lekker een klodder humus of zelfgemaakte chocopasta ergens op smeren. Naast pompoenen heb ik nog een andere favoriet op het moment; kumquats. Eigenlijk niet alleen kumquats, maar alle citrusvruchten. Ik zit dus nu in een soort citrusfase. Hebben jullie dat ook, van de fases dat je opeens helemaal in de ban bent van bepaalde smaken. Bij mij wisselt het regelmatig, hoewel pompoen toch al een tijdje populair is in mijn keuken.

kumquatcake

Gezien mijn citrusfase van het moment, had ik opeens onweerstaanbare zin in pompoen-kumquat cake. Ik heb het recept dan ook een klein beetje aangepast door de cranberries te vervangen door kumquats en de kaneel en koekkruiden volledig weg te laten. De cake was zo lekker dat ik er uiteindelijk niet eens meer wat opgesmeerd heb deze keer. Volgende keer wil ik er een citrusmarmelade of lemoncurd bij maken, jammie.

Pompoen-kumquat cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Gebaseerd op de pompoen-cranberry cake van Cave-a
Auteur:
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 200 gram gare pompoen
  • 50 gram kokosolie, gesmolten (boter kan ook)
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ rijpe banaan
  • ½ tl zout
  • ½ tl baksoda
  • 50 gram kokosmeel (= ½ cup)
  • ca. 12 kumquats (of rasp van 1 citroen)
Bereidingswijze
  1. Mix alles behalve de kumquats door elkaar in de keukenmachine.
  2. Snijd 6 kumquats in dunne plakjes en houd deze apart.
  3. Pureer de overige kumquats en meng deze door het beslag.
  4. Giet het beslag in een bakvorm en verdeel hierover de achtergehouden kumquatplakjes.
  5. Bak de cake ca. 35-40 minuten op 175 graden (afhankelijk van het formaat van de bakvorm).

Er doen nog meer bloggers mee met de Receptenruil! Kijk ook eens in de keuken van: Barbara Eet, Candy in Wonderland, Cave-a, De voedzame keuken, Eet Paleo, Ge-zonder, Jouw Fabriek, Kinderen kunnen prima anders eten, Leo Goes PaleoOerkracht voedingsadvies, Paleoland, Puur en lekker leven volgens Mandy, Puur Home Made en Pure Food Coaching

Hartige pasteitjes
Mayonaise (van gekookte eieren)

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.