Romige pesto rolletjes

Zondagmiddag, tijd voor gezelligheid en lekkere hapjes! Probeer bijvoorbeeld eens deze komkommerrolletjes met een schepje pesto. De vulling is afgeleid van mijn mayonaise recept. De mayonaise kun je puur gebruiken, maar is ook erg goed aan te vullen met gerookte makreel of tonijn. Even een genietmomentje voor jezelf of lekker delen met je gasten.

rolletjesOer

Romige pesto rolletjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Romige pesto rolletjes
Auteur:
Personen: 16 hapjes
Ingrediënten
  • 1 komkommer of koolrabi
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels milde extra vierge olijfolie of walnootolie
  • ½ theelepel mosterd (optioneel)
  • 2 eetlepels verse kruiden, fijngehakt
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 eetlepels citroensap of (appel)azijn
  • zwarte peper en zeezout, naar smaak
  • pesto, zie onderstaand recept
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met water. Koel ze daarna snel af in koud water. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de mayonaise schiften).
  2. Was de komkommer (of schil de koolrabi) en schaaf over de lengte in zeer dunne plakken m.b.v. een mandoline of kaasschaaf.
  3. Plaats de eieren met de olie, mosterd, kruiden, edelgist, citroensap, peper en zout in een smalle mengbeker (of keukenmachine). Pureer met een (staaf)mixer tot een dikke mayonaise-achtige saus.
  4. Bestrijk de komkommerplakken met een dun laagje mayonaise en rol voorzichtig op. Schep op elk rolletje een beetje pesto en serveer evt. met een prikkertje.

Pesto
 
Voorbereiding
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 bosje verse kruiden, bijv. basilicum of peterselie
  • 100 gram olijven
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Hak de kruiden en de olijven samen met de olijfolie in een hakmolentje fijn tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.

 

Review: Lava pan en recept: gestoofd konijn (of kip!)
groente pizza

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.