Romige pesto rolletjes
Zondagmiddag, tijd voor gezelligheid en lekkere hapjes! Probeer bijvoorbeeld eens deze komkommerrolletjes met een schepje pesto. De vulling is afgeleid van mijn mayonaise recept. De mayonaise kun je puur gebruiken, maar is ook erg goed aan te vullen met gerookte makreel of tonijn. Even een genietmomentje voor jezelf of lekker delen met je gasten.
- 1 komkommer of koolrabi
- 2 eieren
- 4 eetlepels milde extra vierge olijfolie of walnootolie
- ½ theelepel mosterd (optioneel)
- 2 eetlepels verse kruiden, fijngehakt
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 1 eetlepels citroensap of (appel)azijn
- zwarte peper en zeezout, naar smaak
- pesto, zie onderstaand recept
- Kook de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met water. Koel ze daarna snel af in koud water. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de mayonaise schiften).
- Was de komkommer (of schil de koolrabi) en schaaf over de lengte in zeer dunne plakken m.b.v. een mandoline of kaasschaaf.
- Plaats de eieren met de olie, mosterd, kruiden, edelgist, citroensap, peper en zout in een smalle mengbeker (of keukenmachine). Pureer met een (staaf)mixer tot een dikke mayonaise-achtige saus.
- Bestrijk de komkommerplakken met een dun laagje mayonaise en rol voorzichtig op. Schep op elk rolletje een beetje pesto en serveer evt. met een prikkertje.
- 1 bosje verse kruiden, bijv. basilicum of peterselie
- 100 gram olijven
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- zwarte peper
- Hak de kruiden en de olijven samen met de olijfolie in een hakmolentje fijn tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.