Ruimte om te groeien

Wil jij ook altijd precies weten waar iets toe leidt voor je er aan begint? Ben jij het type dat overal op voorbereid wil zijn? Misschien weerhoudt dat je er wel van je idealen te verwezenlijken.

Je kunt voortdurend bezig zijn allerlei opties af wegen, uit te zoeken wat de beste weg is. Krijg je daardoor veel gedaan? Streven naar perfectie leidt vaak tot analyseren en oneindig lang zoeken naar het beste idee. Daarmee verspillen we veel kostbare tijd. En zeg nou zelf, die kunnen we beter besteden aan het opdoen van ervaring.

Stel je voor dat je nu gewoon eens vol vertrouwen die eerste stap zet? Welke stap dan ook. Gun jezelf om dàt te vinden wat nodig is om jouw idealen waar te maken. Geef jezelf de kans om te leren en te groeien. Streven naar perfectie is gewoon een andere vorm van uitstel. Alleen door iets te doen kun je ergens beter in worden.

Veranderen is niet eenvoudig. Oude patronen zitten vaak diep geworteld en vermoeidheid, stress en tijdgebrek staan verandering dikwijls in de weg. Is het realistisch om van jezelf te vragen dat je van de ene op de andere dag het roer compleet omgooit? Dat extreme dieet om nog net voor de vakantie in je badkleding te passen of jezelf voornemen elke dag een uur te gaan sporten? Wellicht is het realistischer om iets te kiezen wat bij je past en dat langzaam in te passen in je eigen ritme. Gun jezelf de tijd en ruimte om te veranderen.

Ga bijvoorbeeld de komende tijd elke week een nieuwe sport uitproberen tot je iets gevonden hebt wat je echt leuk vindt. Of pas langzaam je voedingspatroon aan, zodat je went aan het bereiden van gezonde maaltijden en leuke / eenvoudige recepten kunt verzamelen. Het hoeft niet meteen helemaal perfect. Elke stap is een stap vooruit. Eén gezonde maaltijd per week is al één gezonde maaltijd per week, toch?

Bedenk eens welke (niet perfecte) stap jij vandaag nog gaat maken om dichterbij je idealen te komen en structureel te werken aan een jouw toekomst.

Beweeg, leer, eet, verteer - dat werkt voor mij
Luister jij naar je lichaam?

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.