Saus voor over de…

Tja, dan heb je een leuke saus, maar wil je er liever geen pasta, rijst of aardappelen bij serveren. Wat doe je dan? Gelukkig zijn er veel alternatieven. Voor elk gerecht is er wel een geschikte optie.

Saus voor over…

komkommer pasta
Linten, slierten en bladen*:

Snijd bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline dunne linten van:

  • courgette
  • zoete aardappel
  • wortel
  • knolselderij
  • komkommer
  • pompoen
  • rettich
  • koolrabi
  • koolraap
  • bietje
  • appel
  • koolsoorten
  • aubergine
  • spaghettipompoen

De linten kunnen evt. nog in dunner slierten gesneden worden voor een spaghettivorm.

Korrels en schelpjes*

  • bloemkoolroosjes of -kruimels
  • broccoli roosjes

Puree

  • bloemkool
  • pompoen of zoete aardappel
  • knolselderij
  • koolrabi

En voor de echte kookfanaten is eenĀ spiraalsnijder zeker een aanrader:

spiraalsnijder

* Blancheer of kook de groente eventueel kort voordat je deze verder verwerkt

Bloemkool”pasta”

Carbonara fans opgelet
Bosvruchten smoothie

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.