Saus voor over de…
Tja, dan heb je een leuke saus, maar wil je er liever geen pasta, rijst of aardappelen bij serveren. Wat doe je dan? Gelukkig zijn er veel alternatieven. Voor elk gerecht is er wel een geschikte optie.
Saus voor over…

Linten, slierten en bladen*:
Snijd bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline dunne linten van:
- courgette
- zoete aardappel
- wortel
- knolselderij
- komkommer
- pompoen
- rettich
- koolrabi
- koolraap
- bietje
- appel
- koolsoorten
- aubergine
- spaghettipompoen
De linten kunnen evt. nog in dunner slierten gesneden worden voor een spaghettivorm.
Korrels en schelpjes*
- bloemkoolroosjes of -kruimels
- broccoli roosjes
Puree
- bloemkool
- pompoen of zoete aardappel
- knolselderij
- koolrabi
En voor de echte kookfanaten is een spiraalsnijder zeker een aanrader:
* Blancheer of kook de groente eventueel kort voordat je deze verder verwerkt