Sinaasappel custard

Dit recept lijkt op mijn recept voor warme warme vanillepudding, maar deze custard smaakt frisser en lekker zomers door de sinaasappel. Je kunt die recept makkelijk van te voren bereiden; handig voor als je gasten krijgt. In de koelkast stijft de custard nog wat verder op en kunnen de smaken lekker intrekken.

custard

Ik serveer hier deze custard in de sinaasappelhelften, maar je kunt ook het oranje gedeelte van de schil van de sinaasappels raspen en door de custard roeren. Serveer de custard dan in kleine schaaltjes of op warme flensjes bijvoorbeeld.

Sinaasappel custard
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 1 rijpe mango
  • 3 sinaasappels
  • 4 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 2 afgestreken eetlepels arrowroot (bindmiddel vergelijkbaar met maïzena)
  • 1 theelepel vanille essence
  • Optioneel: fruit voor er bij (bijvoorbeeld papaja en granaatappel)
  • Optioneel: geslagen kokosroom met verse gember of geraspte sinaasappelschil
Bereidingswijze
  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukken.
  2. Snijd de sinaasappels door midden en pers ze voorzichtig uit (zorg dat sinaasappelhelften mooi blijven en bewaar deze!).
  3. Pureer de mango met de sinaasappelsap, arrowroot en vanille.
  4. Breek de eieren boven een pannetje en voeg mangopuree, kokosmelk en water toe.
  5. Verwarm de custard op middelhoog vuur onder voortdurend roeren met een garde tot het een dikke pudding begint te worden. Haal de pan dan onmiddellijk van het vuur en blijf nog even doorroeren om klontjes te voorkomen.
  6. Serveer de custard in de bewaarde sinaasappelhelften met vers fruit en kokosslagroom (optioneel).

Receptenruil 8: Bacon-appel gehaktballetjes en citroencake
Kaneelbrokken

1 Comment

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.