Trifle

Een trifle is toch een feestje op je bord? Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Engelse keuken. In traditionele recepten vind je onderop een laag cake, eventueel besprenkeld met wat drank, daar overheen vers fruit en als laatste een laag romige custard. Het mag dan een nagerecht zijn, maar met de juiste ingrediënten kan je er ook een prima ontbijtje van maken.

trifle1

Dit is weer zo’n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Ik heb vandaag gekozen voor een cake van rode en witte bessen. De enorme hoeveelheid bessen van vorige week heb ik niet in een keer kunnen verwerken, dus heb ik de rest ingevroren. En die komen nu dus al weer van pas. Boven op de cake heb ik verse perziken gelegd en daar bovenop zelfgemaakte kokosyoghurt gemengd met gepureerde perziken.

trifle2

Hieronder vind je het recept van de aalbessencake, maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete cake nemen. Kies lekkere rijpe vruchten uit het seizoen of gewoon waar je zin in hebt om in je trifle te verwerken. Bovenop het fruit kun je in plaats van kokosyoghurt ook bijvoorbeeld deze sinaasappel custard of deze mokkamousse gebruiken.

aalbessencake

Hierbij het recept van de aalbessen cake die ik gisteren gemaakt heb. Geloof me, de volgende dag is deze cake echt nog lekkerder dan op de dag je hem gebakken hebt.
Geduld chuckle

Aalbessencake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 50 gram roomboter of kokosolie, op kamer temperatuur
  • 6 eieren
  • 75 gram kokosmeel
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat (of wijnsteenbakpoeder)
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 1 eetlepel honing
  • merg van ½ vanillestokje of 1 theelepel vanille extract (optioneel)
  • 200 - 250 gram aalbessen
  • extra kokosolie om cakevorm in te vetten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de boter/kokosolie met de eieren in de keukenmachine tot een glad beslag.
  2. Voeg kokosmeel, natriumbicarbonaat, citroen, honing en vanille toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Roer er voorzichtig de bessen door en schep het beslag in een ingevette cakevorm.
  4. Bak de cake in ca. 50 - 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

trifle

Paddenstoelenragout met soepvariant
Lever in kruidenolie

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.