Verzoeknummer: worteltjestaart

Al eens worteltjestaart geproefd? Afgelopen donderdag gaf ik een workshop over Oervoeding. Op deze avond hebben we verschillende “oerhapjes” geproefd. Eén van de grote favorieten bleek de worteltjestaart.

Op veler verzoek, hierbij het recept:

Worteltjestaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: Ca. 12 stukken
Ingrediënten
  • 200 gram amandelen of amandelmeel
  • 250 gram wortelen, schoongemaakt
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ theelepel bakpoeder (aluminiumvrij)
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kardemom
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie of roomboter
  • 75 gram grof gehakte walnoten of pecannoten (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C
  2. Hak in de kom van een grote keukenmachine de amandelen en wortelen zeer fijn.
  3. Voeg de volgende ingrediënten toe: zout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kardemom en geraspte gember en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg nu de volgende ingrediënten toe: eieren, honing en kokosolie.
  5. Mix alles dik beslag (er zullen nog wel korreltjes van de wortel en amandelen in zitten, dit is helemaal goed).
  6. Giet het beslag in een middelgrote ovenschaal.
  7. Bak de taart in ca. 30 - 35 minuten gaar.

Multi functionele oer-hummus
Voeding versus vulling

2 Comments

  • Sinaasappel-pompoen marmelade 09/12/2015 at 18:50

    […] serveer, zoals op de foto, met je favoriete broodje, scone of muffin of bijvoorbeeld worteltaart […]

    Reply
  • sinaasappel-pompoenmousse 23/12/2015 at 21:49

    […] en je hebt een feestelijk dessert. Net als de pure marmelade, is de mousse ook erg lekker op worteltjestaart, in een trifle of in flensjes. Als basisingrediënt heb ik chufamelk gebruikt. Chufa’s zijn […]

    Reply

Laat een reactie achter op sinaasappel-pompoenmousse Cancel Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.